15/09/23

L’Ajuntament d’Olesa farà una aportació econòmica de 800 euros per a les víctimes del terratrèmol del Marroc

El Fons Català de Cooperació és l’organització que coordina la cooperació dels Ajuntaments i altres organitzacions municipalistes de Catalunya, com les diputacions o els consells comarcals.

Image
Nova campanya d'emergència pel Terratrèmol al Marroc

L’Ajuntament d’Olesa farà una aportació econòmica de 800 euros a la campanya d’emergència que el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) ha posat en marxa per fer front a la catàstrofe humanitària causada pel terratrèmol del Marroc.  El Fons Català de Cooperació és l’organització que coordina la cooperació dels Ajuntaments i altres organitzacions municipalistes de Catalunya, com les diputacions o els consells comarcals.

El consistori olesà participa així en aquesta campanya d’emergència que se centrarà en el procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada. La regidora de Diversitat i Cooperació de l’Ajuntament d’Olesa, Laia Montes, explica que l’aportació econòmica s’adreçarà a les diferents ONG que estan treballant al Marroc i que coneixen en detall quines són les necessitats que cal cobrir amb més urgència.

Audio file

Tant el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament com les ONG d’ajuda humanitària recomanen prioritzar les aportacions econòmiques a les materials perquè són més efectives. Les ajudes materials triguen massa en arribar i es perd oportunitat de ser útils, tenen un cost econòmic i ambiental elevat, i poden no adaptar-se a les necessitats sobre el terreny.  La tècnica del Departament de Diversitat i Cooperació, Alba Tarroc, explica que material com roba, menjar, medicaments i altres es poden comprar al país de destí i així també es dinamitza la seva economia.

Audio file

L’estreta relació d’Espanya amb el Marroc i el fet de que la comunitat marroquina sigui el grup migrant més nombrós a Catalunya, ha provocat que moltes ONG’s grans i petites s’estiguin mobilitzant. 

Audio file

Col·laboració a través d'ONG organitzades a la zona

Si la ciutadania vol col·laborar en el terratrèmol, les autoritats recomanen també que es faci a través d’aportacions econòmiques (molt més fàcils de fer arribar al Marroc) a través d’ONG establertes i organitzades a la zona i així assegurar que l’ajuda arriba.

El Fons Català de Cooperació ha obert un compte bancari i un bizum al servei de la ciutadania que vulgui fer aportacions individuals. El Bizum és 06974 i cal afegir el concepte: Terratrèmol Marroc; i el compte bancari és el ES91 0182 6035 4102 0160 8531. Es prioritzen les aportacions econòmiques i es desaconsella la recollida i enviament de materials, ja que en aquest últim cas l’ajut triga massa a arribar i es perd l’oportunitat de ser útil, el cost econòmic i ambiental són elevats; i el transport de material cap a la regió està sent molt difícil.  

També entitats com Creu Roja i Càritas estan duen a terme campanyes d'ajut. Es pot col·laborar amb Creu Roja a través del seu web www.creuroja.org, al telèfon 900 104 971, a través de Bizum al 33512 o per sms amb la paraula terremoto al 38088.

Càritas també té una campanya oberta a través de Cáritas Marruecos. Es pot consultar tota la informació al seu web www.caritas.es, on també es pot col·laborar a través de diferents comptes bancaris.

El sisme, de magnitud 6,8 graus ja ha causat la mort de gairebé 3.000 persones, un balanç que els equips de rescat temen que segueixi augmentant els pròxims dies. L’epicentre del terratrèmol va tenir lloc a zones remotes de l’Atlas, on es creu que hi ha encara moltes de les víctimes, i va afectar greument la ciutat de Marràqueix, patrimoni de la UNESCO, entre d’altres.

 

Documents relacionats