17/08/22

Aquest setembre, tornen noves activitats del Olesa, Fem Salut!

Aquest mes de setembre hi ha noves caminades per l'entorn natural i també per l'entorn urbà, totes dues dins el projecte Olesa, Fem Salut! Les inscripcions a les activitats s’obriran dilluns vinent.

Image
Cartell detallant dates i recorreguts i fotografia d'uns peus caminant

Aquest mes de setembre engeguen noves caminades per l'entorn natural i rutes urbanes dins el projecte Olesa, Fem Salut! El programa té com a objectius promoure l’activitat física en l’entorn urbà i natural del municipi, així com transformar l’espai públic per fer-lo més saludable i accessible, i valorar l’efecte en la salut de les persones que practiquen activitat física regular. A partir del 22 d’agost, es podran començar a fer les inscripcions.

La primera caminada serà el dijous, 15 de setembre, amb un recorregut de dificultat baixa que anirà pel camí del riu per la zona de Vilapou: camí de vianants al Cementiri, àlbers de Can Singla, Roca de la Mona, àlbers de Can Singla, camí del riu, camí provisional a l’areny del Molí, areny del Molí i Cementiri Vell.

Hi ha una ruta diferent cada dijous al matí, on es combinen diferents dificultats, alta, mitjana i baixa per adequar-se a tot tipus de públic. Les properes seran els dies 22 i 29 de setembre. Totes les marxes sortiran des de la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, a les 09.15 h, i és necessari inscriure-s’hi prèviament a través de la plataforma Vivetix.

Les rutes urbanes es fan cada dimarts, de 9.30 h a 11.30 h. El punt de trobada és a la plaça de Fèlix Figueras y Aragay, i són d'intensitat baixa. L’objectiu de les rutes és descobrir espais singulars de la vila així com recorreguts que inclouen contacte amb la natura de l’entorn i vistes de l’espai agrícola, fluvial i de muntanya d’Olesa. La primera ruta serà el 13 de setembre, i les següents sortides de setembre seran els dies 20 i 27. Cal inscripció prèvia, com a màxim dos dies abans de l’activitat, a través de la plataforma Vivetix.

El mes de juliol, l’Ajuntament d’Olesa va estrenar perfil a Wikiloc per donar a conèixer el patrimoni cultural i natural. Amb aquesta aplicació mòbil, la ciutadania pot resseguir els diferents itineraris rurals i urbans, i obtenir més informació dels punts d’interès inclosos a les caminades i les característiques de cadascuna.