02/12/20

Nova campanya informativa de la Policia Local per prevenir robatoris durant les compres de Nadal

L’actuació, en coordinació amb Mossos d'Esquadra, s’allargarà fins al 15 de gener i va adreçada als comerços i a la ciutadania en general, amb l’objectiu de garantir la seguretat per tal de prevenir els delictes, principalment furts, robatoris en comerços i estrebades en la via pública.

Image
Nova campanya informativa de la Policia Local per prevenir robatoris durant les compres de Nadal

La Policia Local d’Olesa, juntament amb els Mossos d’Esquadra, ha iniciat una campanya informativa entre els comerços del municipi sobre mesures de seguretat a aplicar per evitar robatoris durant les compres de Nadal. L’actuació s’allargarà fins al 15 de gener, i va adreçada als comerços i a la ciutadania en general, amb l’objectiu de garantir la seguretat per tal de prevenir els delictes, principalment furts, robatoris en comerços i estrebades en la via pública. La campanya se centra en la prevenció d’aquest tipus de delictes, però també en com cal actuar un cop es produeixen.

 

El cap de la Policia Local d’Olesa, Isaac Aymerich, ha destacat que aquesta campanya de seguretat durant el Nadal permet a la Policia Local tenir un tracte més directe amb els comerciants i obtenir informacions de valor per al cos, alhora que aclarir dubtes habituals respecte de la normativa municipal o abordar possibles conflictes amb el veïnat. Enguany s’aprofitarà també per donar resposta a qualsevol pregunta sobre les restriccions presents en cada tram de la progressiva desescalada de les mesures per frenar contagis per la covid-19.

 

La campanya és de proximitat i per aquesta raó els agents aniran principalment a peu pel centre d’Olesa i les zones més comercials.

 

Principals consells per a la ciutadania:

  • Tanqueu amb clau la porta de casa vostra.
  • Quan sortiu o entreu al garatge, comproveu que la porta quedi tancada.
  • Quan aneu a fer compres de Nadal, porteu la mínima quantitat possible en bitllets. És millor fer-ho amb targeta de crèdit, aquestes són personals i intransferibles.
  • Si traieu diners del caixer, oculteu-vos de la vista dels altres i no accepteu ajuda de ningú.
  • En les compres  per Internet, assegureu-vos de tenir els dispositius configurats correctament amb els nivells de seguretat, navegadors actualitzats i no fer transaccions econòmiques a través de xarxes wi-fi públiques. També s’ha de comprovar que la pàgina web on es vol comprar sigui segura. 

Consells per als comerços:

  • No acumuleu diners a les caixes enregistradores i buideu-les sovint.
  • Limiteu les vies d’accés a l’establiment per facilitar el control i dificultar la fugida en cas de robatori.
  • Instal·leu xips de seguretat als productes.
  • Si patiu un robatori, és important poder proporcionar a la Policia una descripció detallada del presumpte delinqüent. En cas de sostracció de targetes bancàries, cal anul·lar-les el més aviat possible, a l’igual que si l’objecte robat és el telèfon mòbil. També és important presentar denúncia dels fets, ja que sovint, segons Isaac Aymerich, no es fa “per la falsa creença que no servirà per res o per mandra, quan és important per al tractament policial d’aquell fet”.