14/12/22

El conseller Juli Fernàndez presenta a Olesa els nous autobusos elèctrics entre el municipi i Esparreguera

L’estació de FGC d’Olesa de Montserrat acollirà aquest divendres l’acte de presentació  dels nous autobusos elèctrics que connectaran les estacions de FGC amb els nuclis urbans i industrials d’Olesa i Esparreguera.

Image
Marquesina de les línies de Bus M2 i M1

El conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernàndez, explicarà aquest divendres, 16 de desembre, a les 10.30 h del matí, la renovació de la flota d’autobusos de la línia que enllaça l’estació de FGC d’Olesa amb Esparreguera (línia M3 TGO). A l’acte també hi assistirà l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera; el president de Ferrocarrils, Toni Segarra i l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas.

Prèviament, a les 10.10 h, les autoritats faran un viatge inaugural de la nova flota, agafant l’autobús a la parada situada a l’Avinguda de Francesc Macià, 47 d’Esparreguera (situada prop de l’Ateneu d’Esparreguera) i es desplaçaran fins a l’estació de FGC d’Olesa de Montserrat, on començarà l’acte.

Nova flota d’autobusos elèctrics

A la línia Olesa-Esparreguera se substitueixen els dos actuals autobusos dièsel de 12 metres per altres dos d’elèctrics. La demanda d’aquesta línia és de més de 40.000 viatges/any. Els autobusos estan dotats de bateria de càrrega lenta nocturna alimentada a les mateixes cotxeres que usa Transports Generals d'Olesa. La línia de l’estació d’Olesa que arriba fins a Esparreguera serà una de les primeres on es realitza aquesta substitució.

Juntament amb la d’Olesa-Esparreguera, l’altra línia que donarà el tret de sortida a la substitució progressiva de l'actual flota per busos elèctrics serà la que va des de l’estació de Sant Joan, a Sant Cugat del Vallès, fins al polígon Can Sant Joan. Aquest pla de descarbonització dels busos d’aportació a les estacions de Ferrocarrils forma part del Compromís d’Acció Climàtica del Govern i de l’Estratègia 10/30 de FGC, alineats tots dos amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.