23/10/23

Per Tots Sants, torna l'espectacle "La Nit de les Ànimes"

Després de l'èxit de l'edició anterior, la festa es repeteix aquest 31 d'octubre amb alguns canvis per oferir una experiència encara més enriquidora. 

Image
Cartell de la 2a edició de La Nit de les Ànimes 2023

Per la nit del 31 d'octubre, l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha preparat una celebració molt especial, "La Nit de les Ànimes", en commemoració de Tots Sants. Una festa que es va celebrar per primer cop l'any passat i que va ser acollida amb entusiasme per la ciutadania. La bona valoració de l'edició anterior ha portat a la regidoria de Festes a prendre la decisió de mantenir aquest esdeveniment, realitzant alguns canvis per oferir una experiència diferent i emocionant. Ferran Cerdeira, regidor de Festes, comenta que "aquesta és una festa que neix per reivindicar una nit molt especial per a la nostra cultura que ara es veu amenaçada pel Halloween americà".

Audio file

Aquesta és una celebració participativa oberta a tot el públic que compta amb un recorregut que estarà ambientat en tot moment. Tothom qui hi vulgui participar està convocat a les 19.45 h a la pl. Nova, on es farà el repartiment d'espelmes previ a la cercavila. L'any passat l'Ajuntament va repartir 1.200 espelmes entre els assistent, però per aquest any es té previst repartir-ne més. Per això, l'organització recomana que, per tal de fer una encesa àgil i ràpida, cal portar un encenedor de casa. Tal com informa Elisabet Martínez, cap del Departament de Festes, "s'animarà als residents i comerciants de la zona del nucli antic a decorar els seus balcons amb espelmes per crear un escenari màgic per als participants".

Audio file

A les 20 h, es donarà el tret de sortida a una cercavila que passarà pels carrers de l'Església, la plaça de les Fonts i el Salvador Casas fins a arribar a davant de l'Ajuntament i el sorral del Parc Municipal, on hi haurà sorpreses especials. L'acte culminarà amb una ofrena ancestral al Llac del Parc Municipal i que combinarà els elements de l'aigua i el foc. L'ús creatiu d'aquests dos elements és una part central de la festa, que busca combinar tradició i entreteniment per a tota la família. Segons Cerdeira, "aquesta ofrena serà el punt àlgid i màgic de la Nit de les Ànimes, on es recorda als qui ja no hi són i se celebra la vida i la memòria". 

Audio file

Després de la Nit de les Ànimes, la festa continuarà amb la celebració de la CROMstanyada, a les 23 h. Enguany tindrà lloc a Cal Mané, apropant-se al llac per enllaçar amb el final de l'esdeveniment. Aquesta és una activitat que organitza el Club de Rol d'Olesa de Montserrat, CROM, i des de fa uns anys ens ofereixen una nit musical amb grups i DJ.

Amb aquesta festa, l'Ajuntament ofereix una alternativa culturalment significativa al Halloween americà i pretén celebrar Tots Sants amb la seva pròpia tradició. Tant joves com adults, i famílies senceres, estan convidats a unir-se a aquesta celebració única a Olesa de Montserrat.