17/09/20

L'Oficina de Català d'Olesa estrena curs 2020-2021 amb nova ubicació i nova oferta de cursos semi-presencials i virtuals

El servei s'ubica ara a l'edifici municipal de Cal Rapissa, on també es realitzaran les classes. Les inscripcions per als cursos de català han arrencat avui i es poden fer fins el 25 de setembre.

Image
L'Oficina de Català d'Olesa estrena curs 2020-2021 amb nova ubicació i nova oferta de cursos semi-presencials i virtuals

 

L’Oficina de Català d’Olesa de Montserrat comença el nou curs amb una nova ubicació, a l’edifici municipal de Cal Rapissa (carrer Ample, 25), i la introducció de cursos virtuals o semi-presencials com a conseqüència de les mesures de seguretat per la Covid-19. Les inscripcions per als cursos de català han arrencat avui i es poden fer fins el 25 de setembre.

La responsable de l’Oficina de Català d’Olesa, Assumpta Soler, ha destacat que el canvi d’ubicació del servei, depenent del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha estat conseqüència de les mesures sanitàries implementades arran la pandèmia de Covid-19, ja que les dependències que fins ara tenia el servei no disposaven de ventilació directa. Amb aquest canvi destacat ha arrencat el període d’informació i de matriculació per als cursos de català, que es pot fer a través d’Internet al portal inscripcions.cpnl.cat.

Davant qualsevol dubte o dificultat per fer les matrícules a través d''Internet es pot trucar a l’oficina al 93 778 00 50 a les extensions 3150 i 3151 per concertar cita prèvia. L’horari d’atenció telefònica és, de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00h i els dilluns i dimarts també de 17.00 a 20.00h durant tot aquest mes de setembre.

L’edifici de Cal Rapissa no només acull ara les dependències de l’Oficina de Català, sinó també l’aula on s’imparteixen les classes, que fins ara estava a l’edifici dels Safaretjos. Per raons de seguretat, les ràtios s’han limitat a 12 persones per curs.

Arreu de Catalunya, els cursos que es faran de manera presencial seran els de nivells més bàsics, destinats a aprendre a parlar el català. La resta, de nivells intermedis i superiors, alternaran el sistema semi presencial amb cursos totalment virtuals. Assumpta Soler ha avançat que, en el cas dels cursos a través d’Internet, cada alumne tindrà assignat un tutor/a que s’encarregarà de resoldre dubtes i guiar l’alumne en el procés d’aprenentatge.

Als cursos presencials i semi-presencials que s’ofereixin a Olesa de Montserrat, les tutores seran les dues persones que integren d'Oficina de Català d'Olesa, Assumpta Soler i Lluïsa Boada. Pel que fa als cursos a través d’Internet, el professorat pot ser qualsevol del Consorci. L’ensenyament en línia es podrà seguir a través d’una plataforma específica que també servirà per poder continuar els cursos presencials en casos de confinaments parcials.

Els cursos bàsics són gratuïts. L’elemental té un cost de 25,50€, l’intermedi de 50,50€ i el de suficiència de 98,50€. Tots els cursos tenen bonificacions del 70% en cas de trobar-se en situació d’atur i del 50% en cas de persones jubilades o famílies nombroses i/o monoparentals.

 

Tota la informació sobre els cursos la podeu trobar al web del Centre de Normalització Lingüística ca n'Ametller.