12/05/18

L'Escola d'Arts i Oficis lliura els premis del Concurs de Dibuix Escolar i de Fotografia Digital davant d'un auditori ple a vessar

La Fundació Escola Municipal d'Arts i Oficis ha dut a terme aquest divendres a la tarda l’acte de lliurament de premis de la 18a edició del Concurs Escolar de Dibuix, així com també del 8è Concurs de Fotografia Digital.

Image
Premis concurs dibuix escolar

Un any més, l’Auditori de la Casa de Cultura s’ha tornat a omplir aquest divendres a la tarda fins dalt d'alumnes, pares, mares, i membres de l’equip docent de diversos centres educatius olesans, que no s’han volgut perdre la tradicional entrega de distincions d’uns certàmens que han comptat amb la participació de prop de 220 nens i nenes.

 

A dos quarts de vuit del vespre, l’expectació al pati de butaques de l’Auditori de la Casa de Cultura era màxima. Faltaven pocs minuts perquè la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis donés a conèixer els noms i cognoms de les persones guanyadores i finalistes dels dos certàmens artístics. Els nervis s’estenien entre els prop de 200 candidats i candidates que s’havien presentat enguany al 18è Concurs Escolar de Dibuix, però també entre la cinquantena d’artistes que havia optat per presentar-se al 8è Concurs de Fotografia Digital, dues cites especialment dirigides als artistes i a les artistes més joves d’Olesa i que s’han anat consolidant any rere any.

 

Així ho ha assegurat Mercè Segura, directora de l’Escola d’Arts i Oficis, que ha destacat també les dificultats que ha tingut el jurat per decidir quines havien de ser les obres guanyadores en cadascuna de les categories. De la mateixa manera, Segura ha encoratjat els alumnes dels diversos centres educatius presents no deixar mai de dibuixar ni de fotografiar el món que els envolta.

 

A l’acte també hi ha assistit l’alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon, que ha agraït la feina que fa dia rere dia l’Escola d’Arts i Oficis. Concretament, la màxima autoritat local ha destacat la ferma aposta que realitza la Fundació per potenciar d’una manera molt important la creativitat dels nens i les nenes en un moment clau de la seva etapa formativa, fet que els pot portar a triar un camí professional que tal vegada, sense aquest encoratjament, no haurien descobert. Alhora, ha assegurat que, independentment de si el seu nom figura entre els premiats, totes i tots "han estat guianyadors i guanyadores". 

 

Enguany, com en les darreres edicions, cada concurs ha comptat amb diverses categories, definides segons l’edat dels participants. Concretament,  el 18è Concurs Escolar de Dibuix ha comptat amb tres categories: la de Cicle Inicial, la de Cicle Mitjà i la de Cicle Superior. Pel que fa al 8è Concurs de Fotografia Digital, s’ha subdividit en quatre grups: 1r i 2n d’ESO, 3r i 4t d’ESO, alumnes de Batxillerat i una darrera categoria per a professors.

 

Tenint en compte el veredicte del jurat, els guanyadors i guanyadores de les diverses categories del 18è Concurs Escolar de Dibuix han estat:

 

Grup A:

1er. Premi: Júlia Pujol

2n. Premi: Queralt Vegara

3er. Premi: Marc Valentí

 

Grup B:

1er. Premi: Guillem Tamarit

2n. Premi: Martina Casacante

3er. Premi: Juliette Zegarra

 

Grup C:

1er. Premi: Paula Cortacans

2n. Premi: Lucía Esteban

3er. Premi: Xènia Ruano

 

Pel que fa als guanyadors i guanyadores de les diverses categories del 8è Concurs de Fotografia Digital, han estat:

 

GRUP A:

1er. Premi: Anna Arjona

2n. Premi: Laia Legcano

 

GRUP B:

1er. Premi: Eva Díaz

2n. Premi: Joan Olaf Subirachs

 

GRUP C:

1er. Premi: Oliver Estévez

2n. Premi: Queralt Amat

 

GRUP D:

1er. Premi: Desert

2n. Premi: Desert

          

 

Totes les obres presentades en els dos certàmens es podran veure exposades a la Sala 2 de la Casa de Cultura fins el proper 27 de maig.