28/07/20

L'Ajuntament recorda que els comerços locals poden accedir gratuïtament al servei de recollida de cartró comercial porta a porta

En les darreres setmanes, 14 nous establiments s'han adherit a aquest servei gratuït que ofereix als comerços l'Ajuntament d'Olesa. Paral·lelament, el departament de Medi Ambient està buscant solucions al problema de les males olors que generen els contenidors de l'àrea instal·lada a la part del darrera del Mercat Municipal.

Image
L'Ajuntament recorda que els comerços locals poden accedir gratuïtament al servei de recollida de cartró comercial porta a porta

 

Després dels dos festius locals dels mes de juny, els dies 10 i 25, es van produir a Olesa diversos desbordaments de contenidors de paper i cartró, ja que van ser dies que la recollida d'aquesta fracció no es va realitzar a causa de les festivitats. Després de la detecció d’aquest problema, des de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat es va evidenciar que bona part dels desbordaments s’havien originat pel cartró que hi abocaven comerços. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha impulsat una campanya per tal de divulgar l'existència del servei de recollida porta a porta del cartró comercial, que es fa de manera gratuïta els dimarts i dijous a aquells establiments que ho sol·liciten al departament de Medi Ambient. 

 

En un primer moment, la campanya divulgativa s'ha centrat en aquells punts de la vila en els quals s'hi van detectar els desbordaments. La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eva Creus, ha detallat que s'ha treballat en dues línies: informar de l'existència del servei i animar a ser-ne un establiment comercial usuari; i demanar als comerços ja adherits a la recollida porta a porta de cartró comercial el grau de satisfacció del servei i propostes de millora.

 

Eva Creus ha destacat que el grau de satisfacció entre els comerços adherits al servei "és positiu, però han demanat que la recollida comenci una mica més tard, proposta que s'està estudiant per veure si seria viable tenint en compte la ruta que ha de fer el camió que fa la recollida". La regidora ha fet una valoració positiva d'aquesta primera part de la campanya "ja que s'han passat de 52 establiments adherits a 66, i per tant, hem tingut un increment de 14 usuaris en poques setmanes". A partir d'aquí, l'objectiu serà ampliar la campanya a tot el municipi i informar de l'existència d'aquest servei a tots els comerços. 

 

Els establiments comercials d'Olesa de Montserrat que estiguin interessats en el servei de recollida porta a porta de cartró, només cal que truquin a l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, al 93 778 00 50, i demanin pel departament de Medi Ambient, que els inclourà en el llistat de comerços que utilitzen aquest servei gratuït. Els establiments adherits només han de deixar el cartró ben apilat al costat de la porta de l'establiment els dimarts i els dijous abans de les 9:30h.

 

Accions per evitar les males olors dels contenidors de darrere el Mercat

 

Aquesta no ha estat la única acció feta quant a la millora de la recollida de residus a Olesa de Montserrat. Pel que fa a l'àrea de contenidors de darrera del Mercat Municipal, el departament de Medi Ambient està estudiant un seguit de mesures per mitigar el problema de males olors, sobretot per la matèria orgànica que genera el Mercat. Creus ha explicat que s’està estudiant un model “més enfocat a la recollida selectiva” però, de moment, ja s'ha posat en marxa una primera actuació que consisteix en un servei específic de recollida dels residus orgànics, que es fa els dissabtes a l'hora de tancar el Mercat Municipal, per tal que els residus no es quedin als contenidors tot el cap de setmana.

 

El següent pas, segons Creus, serà organitzar un servei específic de recollida per al Mercat Municipal que s'està estudiant i que caldrà plantejar en una reunió els propers dies també als paradistes. L'objectiu és que aquest problema estigui solucionat abans del mes de setembre.