18/04/23

L'Ajuntament d'Olesa forma cambrers i cambreres digitals dins del projecte Tecnoalimentària

Els departaments de Promoció Econòmica del Baix Llobregat Nord, a través del projecte Tecnoalimentària, ofereixen al llarg de l’any una trentena de formacions gratuïtes.

Image
Participants al curs de cambrers i cambreres digitals

Potenciar el perfil de cambrers i cambreres amb coneixements digitals per atendre als clients, aquest és l’objectiu d’un des cursos que està duent a terme l’Ajuntament d’Olesa, a través del Departament de Promoció Econòmica, dins del projecte Tecnoalimentària.

Es tracta del curs de cambrers i cambreres digitals i té una durada de 60 hores. Laura Santafé, tècnica del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa, explica que el projecte Tecnoalimentària és un projecte subvencionat per Diputació de Barcelona “que té com a objectiu fomentar l’impuls de la tecnologia de les empreses i persones, i per aquest motiu estem realitzant molts cursos de formació i assessorament digital tant a empreses com a persones, per a que tinguin més opcions a l’hora de trobar feina”.

Aquest curs va començar el 20 de marc i es va fer la part teòrica a l’edifici de Cal Rapissa (seu del Departament de Promoció Econòmica) i ara, les persones participants estan fent les pràctiques a diferents restaurants del municipi.

Nalatí Altamira, té el Restaurant Mare Terra, on algunes d’aquestes alumnes estan fent les pràctiques i explica que “estem molt contents amb l’experiència perquè ens retroalimentem mútuament. Les alumnes posen aquí en pràctica els seus coneixements i nosaltres en posem al dia en el tema de la digitalització”.

El curs, totalment gratuït, s’adreça a persones en recerca activa de feina, així com professionals que ja estan treballant a la cadena de valor d’agroalimentació i volen actualitzar-se. Caterina Luque, és una de les participants a la formació, i explica “estic molt contenta perquè a part de saber com atendre una taula, un servei, també t’ensenyen a fer servir dispositius digitals per fer les comandes, per demanar el menú o tornar el canvi. I a part d’això aprens a preparar-te per a una entrevista de feina”.

Les accions formatives de Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord engloben una trentena d’accions formatives que estan programades de manera conjunta entre els diferents ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat, a través dels departaments de Promoció Econòmica. S’han fet cursos de formació en competències digitals enfocades al sector alimentació, aplicades al perfil comercial, personal administratiu o d’operari o perfil de cuiner.

Al llarg de l’any es fan diferents cursos. Les persones interessades poden  adreçar-se al Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa, a l'edifici de Cal Rapissa (c/Ample, 25), al telf. 93 778 00 50 o al correu electrònic promocio@olesademontserrat.cat