22/01/21

La tempesta de pluja i vent de primera hora del matí provoca diversos incidents a Olesa

La més destacada ha estat la caiguda de la coberta del magatzem del supermercat Condis, ubicat a l’avinguda de Francesc Macià. La coberta s’ha aixecat com a conseqüència de les fortes ràfegues de vent i ha caigut a la via pública. Afortunadament, no s’ha de lamentar cap dany personal ni material

Image
La tempesta de pluja i vent de primera hora del matí provoca diversos incidents a Olesa

 

La tempesta de pluja i calamarsa i l’episodi de vent intens que ha tingut lloc aquest matí, als volts de les 9, ha provocat diversos incidents al municipi. La més destacada ha estat la caiguda de la coberta del magatzem del supermercat Condis, ubicat a l’avinguda de Francesc Macià. La coberta s’ha aixecat com a conseqüència de les fortes ràfegues de vent i ha caigut a la via pública. Afortunadament, no s’ha de lamentar cap dany personal ni material ja que en el moment de l’incident, no passava ningú per la vorera o la calçada. Les parades del mercat ambulant també s’han vist molt afectades per les fortes ràfegues de vent i han patit destrosses i caiguda de material. Després de recollir, molts paradistes han recollit tot i han marxat.

L’incident més destacat és el que ha afectat la coberta del magatzem del supermercat Condis, a l’avinguda de Francesc Macià, que ha caigut a la vorera i el carril de la calçada més proper a la façana de l’edifici. La ventada també ha fet que es despengés un suport del cablejat elèctric, que té perill de caiguda. Per aquest motiu, la Policia Local, després que els serveis tècnics de l’Ajuntament hagin revisat la instal·lació, ha acordonat la zona i ha establert pas alternatiu a l’avinguda Francesc Macià, entre els carrers República Argentina i Ferrocarrils Catalans, mentre s’espera que Fecsa Endesa faci la reparació pertinent. Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat els Bombers de la Generalitat, la Policia Local d’Olesa, operaris del departament d’Espai Públic i Equipaments i dels Serveis Tècnics.

Al mercat ambulant dels divendres, ubicat entre la plaça de Catalunya, plaça de l’Oli i la Rambla, la pluja i sobretot el fort vent han causat destrosses a moltes parades, que han vist com lones i tendals sortien volant i els ferros de suport es doblegaven. Alguns paradistes també han vist com el gènere s’escampava pel terra. Davant la situació, molts paradistes han recollit i han marxat. També s’ha hagut d’acordonar una de les voreres laterals de la plaça de Catalunya, en la banda del carrer d’Alfons Sala, per una antena que amenaçava caure. Un cop assegurada, s’ha obert el pas.

La Policia Local d'Olesa ha efectuat un total de 23 serveis relacionats amb actuacions diverses pel fort vent. La majoria dels serveis s'han centrat en teules que han caigut així com altres elements com antenes, estructures, uralites, rètols i clabejats.

A més de la caiguda d'una de les tanques perimetrals del Pàdel Olesa Central amb les conseqüents destrosses, des del departament d'Espai Públic i Equipaments de l'Ajuntament, l'equip de jardineria ha fet quatre sortides per retirar arbres caiguts i l'equip d'electricitat ha efectuat 3 sortides, la més greu ha estat una avaria a un armari de distribució urbana (que s'encarrega de la distribució de l'electricitat als habitatges i que és competència de l'empresa distribuïdora d'electricitat) que ha provocat la caiguda d'una estació transformadora, que ha deixat sense subministrament elèctric un conjunt d'habitatges plurifamiliars a la part alta de La Rambla als volts de les 11 del matí.