05/03/22

Gran resposta ciutadana a la campanya de recollida de material i donacions "Olesa amb Ucraïna"

Han estat tantes les aportacions que de moment ja no es necessita més material. Qui ho vulgui pot seguir ajudant al poble ucraïnès finançant a les farmàcies material farmacèutic.

Image
Voluntàries amb la recollida de material i donacions amb ucraina

“Soc de la ciutat més massacrada de Síria, Alepo, i el que estic veient amb Ucraïna és el mateix que vam patir a Síria: el mateix enemic, Putin i els seus aliats, en aquest cas Assad. No és una guerra, és una invasió. Per això cal que tot el mon civilitzat i democràtic planti cara per reclamar que es respectin els drets humans i la sobirania dels pobles”. Qui parla així, emocionat, és Abed Farwati, de la farmàcia Ley, que com la resta de farmàcies olesanes col·labora en la campanya “Olesa amb Ucraïna” impulsada per l’Ajuntament d’Olesa amb la col·laboració d’entitats, comerços i persones voluntàries. Aquesta mateixa necessitat que té Abed Farwati d’ajudar i d’aportar el seu granet de sorra és la que han sentit desenes i desenes d’olesans i olesanes. Per aquesta raó ha estat tan espectacular la resposta ciutadana en només un dia i mig de campanya, ja sigui donant aliments, material divers, fent aportacions econòmiques o participant com a voluntaris i voluntàries. La resposta ha estat tan bona que ha desbordat les previsions i per aquesta raó de moment se suspèn la recollida d'aliments i material fins a nou avís, ja que s'ha arribat al topall de donacions que es poden gestionar des d'Olesa.

La regidora de Diversitat i Cooperació, Ada Agut i Domènech, ha volgut agrair la gran resposta ciutadana a la crida feta des de l'Ajuntament, i ha destacat que properament, i en funció de les necessitats, s'anunciaran noves accions. De moment, a les farmàcies es poden seguir fent aportacions econòmiques per a la compra de material farmacèutic. Alhora, es poden fer donatius a diferents comptes bancaris facilitats pel Consolat d’Ucraïna a Barcelona. 

Des que la campanya “Olesa amb Ucraïna” va arrencar divendres al matí, el centre d’operacions instal·lat a la Casa de Cultura ha tingut un degoteig constant de gent portant material, ajudant a empaquetar, movent capses... Alhora, diverses persones d’Ucraïna ajuden a etiquetar en ucraïnès les capses amb material, per facilitar la feina al consolat. Tres de les moltes persones voluntàries que aquest cap de setmana són a la Casa de Cultura, Jordi Voltas, Trini Camprubí i Isabel Gorreta, han assegurat que la resposta de la ciutadania “ha estat espectacular”. Segons Trini Camprubí “pràcticament estem desbordats i és un goig veure com la ciutadania s’hi ha abocat de ple i pensa en tot, perquè també han portat coses que no hi havia a la llista de material essencial, com xumets, biberons o mocadors”. Isabel Gorreta també ha destacat com la gran quantitat de material aportat va fer que durant la tarda de dissabte es quedessin sense capses de cartró “i després de fer la crida, aquest diumenge al matí en teníem un munt”.

Per Jordi Voltas “els punts de recollida als supermercats estan funcionant molt i molt bé”. Així ho confirmen algunes de les persones voluntàries que són als establiments informant la clientela i recollint els aliments i el material que donen. Laia Márquez i Cristina Pujol han remarcat la satisfacció que tenen en veure la resposta de la ciutadania a aquesta crida solidària, alhora que “nosaltres també podem aportar el nostre granet de sorra”. Altres voluntaris i voluntàries com Arcàdia Garcia, Maria Pascual i Joan Sánchez també han posat incís en la necessitat de “respondre a un conflicte que està generant patiment i molts necessitats entre la població ucraïnesa”.

Documents relacionats