03/02/22

Tornen les Festes de Sant Antoni Abat aquest cap de setmana

Les Festes de Sant Antoni Abat 2022 se celebraran a Olesa aquest cap de setmana amb diverses activitats. El programa començarà divendres amb la presentació de la festa a la Casa de Cultura i continuarà fins diumenge amb un seguit de propostes com els mercats medieval i ecològic, espectacles, concerts, Santantonada, sardanes i, per descomptat, el cercavila dels Tres Tombs. Uns dies on es festeja tradició i cultura.

Image
Cartell amb el dibuix del cap d'un cavall amb la descripció de les activitats que es faran i les col·laboracions de les Festes de Sant Antoni Abat

Olesa de Montserrat tornarà a gaudir de les Festes de Sant Antoni Abat aquest cap de setmana amb una proposta d’activitats que omplirà els carrers i places de la vila des de divendres fins diumenge. L’Associació Tonis Olesa, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olesa, entitats i patrocinadors arrelats al municipi, ha organitzat un programa que té com a objectiu mantenir viva una festa que entusiasma a la ciutadania i divulga una tradició cultural.

El programa engegarà demà a les 19.30h amb la presentació de la festa a la Casa de Cultura, on també s’inaugurarà l’exposició “La vinya i el vi”. Allà mateix es farà l’acte de traspàs de la bandera als nous abanderats, que enguany són l’Associació de Geganters i Nans d’Olesa.

Les Festes de Sant Antoni Abat continuaran dissabte al matí amb el Mercat Medieval a la Plaça de Catalunya de 10.00h a 21.00h, un mercat que també hi serà en el mateix horari diumenge. Al mercat Medieval, els Tonis Olesa tindran una parada on es podran comprar tortells que també es podran adquirir a l’esmorzar de traginers. Tanmateix, durant tot el matí de dissabte, hi haurà Mercat Ecològic al carrer d’Alfons Sala organitzat per l’Associació de productors de proximitat del Montserratí. L’Esbart Olesà actuarà al migdia a l’escenari de la Plaça de Catalunya.

A la tarda continuaran les activitats, ja que a les 19.00h es farà la missa en honor a Sant Antoni Abat amb cantada de la Coral Santa Maria, i a les 20.00h la Santantonada i encesa dels foguerons amb els diablots d’Olesa al pati de la Casa de Cultura. Finalment, al mateix lloc a les 20.15h, hi haurà concert amb el grup Quartet Koktel Jas.

La cavalcada dels Tres Tombs començarà diumenge a les nou del matí amb el guarniment dels cavalls i carruatges i l’esmorzar dels traginers al costat del Pavelló Municipal Sant Bernat. A les 11.30h és quan s’iniciarà l’esperat cercavila des del del carrer Argelines fins als carrers d’Anselm Clavé i d’Alfons Sala, on es farà la tradicional benedicció d’animals domèstics i de cavalls i carruatges. El recorregut dels Tres Tombs serà el següent: Anselm Clavé, Passeig del Progrés, Plaça de Catalunya, Avinguda de Francesc Macià i Carrer Mallorca. El cercavila comptarà amb l’ambientació dels grallers de l'Associació de Geganters i Nans d'Olesa, i de la Fal·lera Olesana. El programa de Festes de Sant Antoni Abat clourà a les 17.00h amb la celebració del IX Aplec d'Hivern organitzat per l’ACF Olesa Sardanista al local de la Unió Excursionista de Catalunya d'Olesa (UEC) amb les cobles Vila d’Olesa i Reus Jove.

Consells de seguretat

Durant la cavalcada dels Tres Tombs es demana quedar-se sobre la vorera (especialment a les cantonades on giren els carruatges), no acostar-se als carruatges ni als animals i no travessar ni transitar entre ells.

Tanmateix, s’han de mantenir les mesures sanitàries recomanades pel departament de Salut: evitar aglomeracions, posar-se la mascareta i guardar la màxima distància social possible.