14/07/20

Festa del llibre i de la rosa a Olesa de Montserrat

El departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat s’ha sumat a la celebració de la “Festa del llibre i la rosa” i recuperar algunes de les activitats de la festa de Sant Jordi que no es va poder celebrar pel confinament i l’estat d’alarma.

Image
Festa del llibre i de la rosa  a Olesa de Montserrat

La festa literària i de les roses de Sant Jordi s’ha traslladat al 23 de juliol davant la impossibilitat de poder celebrar aquesta diada amb llibres i roses al carrer com cada any com a conseqüència del confinament al qual estava sotmesa la ciutadania el 23 d'abril. Per aquest motiu, la Cambra del Llibre de Catalunya, entitat integrada pel Gremi d’Editors, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, el Gremi de Llibreters, el Gremi de Distribuïdors i el Gremi de la Indústria Gràfica, van fixar, conjuntament amb el Gremi de Floristes, una data alternativa per celebrar, de manera excepcional, enguany, el Dia del Llibre i la Rosa.

 

La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, Lourdes Vallès, ha explicat que tot i que de venda de llibres i roses se'n farà durant tota la jornada, les activitats es concentraran sobretot a la tarda i vespre ja que la calor i les vacances de les entitats que tradicionalment hi participen fan inviable organitzar activitats durant tot el dia.

 

Tot i així, a les 12.00h es farà una única activitat que consistirà en una Hora del conte amb Sandra Rossi a la biblioteca Santa Oliva i per la qual cal reservar entrada a l'enllaç https://vivetix.com/entradas-sant-jordi-olesa-2020-hora-del-conte-amb-sandra-rossi?s=link. A la tarda, les activitats es desenvoluparan a l'escenari del Parc Municipal i començaran a les 19.00h amb l'espectacle familiar "Contes d'aquí i d'allà" amb la companyia Carles Cuberes. Cal reservar les entrades a l'enllaç: https://vivetix.com/entradas-sant-jordi-olesa-2020-espectacle-familiar-contes-daqui-i-dalla?s=link

 

A les 20.15h, es farà el lliurament de la 28a edició del Premi Sant Jordi infantil i juvenil de conte i naracció breu en català amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música amb la participació d'Héctor Serrano (guitarra) i la veu de Patri Garcia, mestra de l'Escola Puigventós. Cal reservar les entrades a l'enllaç: https://vivetix.com/entradas-sant-jordi-olesa-2020-lliurament-del-28e-premi-sant-jordi?s=link

 

El veredicte amb el nom dels guanyadors i de les guanyadores dels premis es va fer públic el passat 23 d'abril a través d'un acte a la biblioteca Santa Oliva i retransmès en directe a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat però va quedar pendent de fer el lliurament dels premis. La jornada acabarà a les 21.45h amb un concert amb el grup "Los Bongo Beat" al qual també caldrà fer reserva prèvia a l'enllaç: https://vivetix.com/entradas-sant-jordi-olesa-2020-concert-los-bongo-beat-flamin-rock-and-roll?s=link ja que l'aforament, com a la resta de les activitats, serà limitat com a conseqüència de la situació sanitària.

 

El dissabte, 25 de juliol, l'Escorxador acollirà la presentació del conte "Una vila ben viscuda" que organitza Moviment veïnal d'Olesa i durant la qual es farà la teatralització del conte, projeccions i música en directe a partir de les 12.00h. El programa d'activitats el tancarà l'entitat Olesa Sardanista que oferirà el diumenge 26 de juliol l'actuació de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona a les 20h a la plaça Nova. Per assistir a l'espectacle cal reservar entrades a vivetix.com  Durant tota la jornada, també es farà la venda de llibres i roses a diferents punts de la població. 

 

La diada de la "Festa del llibre i la rosa" anirà marcada per les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 que ha estalbert el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i que ha editat un protocol amb mesures de protecció que ha estat aprovat pel comitè tècnic del Pla PROCICAT. En aquest document s'especifica a entitats i administracions que s'acullin a la celebració de la "Festa del llibre i de la rosa" les mesures higièniques i de seguretat concretes. De forma general, s'exigeix que les activitats es desenvolupin en zones delimitades, que es garanteixin la distància mínima de seguretat entre les persones d'1'5 metres o un espai de seguretat de 2'5 m2 per persona. A més, serà sempre obligatori l'ús de mascareta a partir dels 6 anys exceptuant els casos que la norma ja preveu.

 

Una de les exigències que fa el departament de Cultura per minimitzar el risc de contagi del coronavirus és evitar aglomeracions i cues. Per aquest motiu, les activitats que ha organitzat el departament d'Ensenyament de l'Ajuntament es fan amb la reserva prèvia d'entrades per tal de poder fer un control de l'aforament.  

 

Enguany, des de les autoritats sanitàries es demana a la població que la celebració de Sant Jordi que per la situació sanitària s'ha traslladat al 23 de juliol es faci el més descentralitzada possible i que s'evitin, en la mesura del possible, els desplaçaments i que tothom la gaudeixi al seu municipi.