14/08/23

El programa “Escolta Jove” es consolida a Olesa de Montserrat

El projecte, adreçat a millorar la salut mental i emocional de la gent jove del municipi, reforça el servei local de Joventut de l’Ajuntament.

Image
Programa “Escolta Jove”

Inseguretat i incertesa de cara al futur, baixa autoestima i trastorns d’ansietat associats a l’ús de les xarxes socials, són alguns dels principals problemes que transmeten els joves d’entre 12 i 35 anys del municipi al servei gratuït d’acompanyament terapèutic “Escolta Jove”.

A Olesa de Montserrat, el programa s’aplica a través de diferents eixos com és el servei de suport emocional, amb un màxim de 15 sessions de teràpia psicològica amb una professional en salut mental, la intervenció i treball en medi obert a l’Espai Jove de l’Escorxador, i l’atenció de determinades inquietuds a través de tallers i activitats.

Estel Carbó, pedagoga, educadora social i tècnica del programa “Escolta Jove” del Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Olesa, ha explicat que l’Espai Jove de l’Escorxador permet “acompanyar les inquietuds d’aquest col·lectiu en un entorn de confiança on s’estableix un vincle segur”. Segons la tècnica, “la població jove necessita un espai propi on sentir-se escoltats”.

Audio file

Carbó ha destacat que una de les claus del programa és el treball en xarxa amb la resta de departaments de l’Ajuntament, amb l’objectiu  de coordinar les derivacions a altres serveis.

Audio file

El Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Olesa va posar en marxa el programa “Escolta Jove” a finals de 2022, a fi de reforçar la informació, l’orientació i l’acompanyament psicoeducatiu de la població jove del municipi. El projecte, impulsat des de la Diputació de Barcelona als municipis de més de 20.000 habitants, té l’objectiu d’oferir atenció psicològica i promoure el benestar emocional a un dels col·lectius que han vist més afectat el seu desenvolupament a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Per a rebre més informació del servei o presentar propostes d’activitats, cal adreçar-se entre setmana a l’Escorxador, en horari de tarda de 17 h a 20 h; contactar a través de missatge privat al perfil d’Instagram @infojoveolesam o bé escriure un correu electrònic a escorxador@olesademontserrat.cat.