26/05/23

Comença l'enderroc de part de l'antiga escola Sant Bernat per recuperar l'espai per a la ciutadania

L’actuació forma part del projecte de regeneració de Sant Bernat inclòs en la memòria en què l’Ajuntament va definir el barri com a àrea de rehabilitació residencial prioritària i que va permetre obtenir la preassignació d’1,6 milions d’euros per fer millores en els edificis d’habitatges i actuacions en l’espai públic. 

Image
Obres d'enderroc de l'antiga escola Sant Bernat. Maig de 2023

Aquesta setmana han començat els treballs de millora de l’espai de l'antiga escola Sant Bernat, que comporta l'enderroc de tres mòduls de la part més antiga, que corresponen a l’edifici d’infantil i primària. En aquesta zona es farà un espai d’estada i la pista esdevindrà una zona de jocs.

Amb aquesta actuació es pretén fer un espai aprofitable per a la ciutadania en general i per als veïnat del barri Sant Bernat en particular. El projecte s’ha adjudicat per 283.637,35 € (IVA inclòs).

El projecte també preveu fer zones de pícnic amb pèrgoles que donin ombra, un espai de jocs d’aigua per a infants -amb fonts amb llums LED de color-, i una pista esportiva polivalent per practicar futbol i bàsquet, envoltat per unes grades de formigó.

Imatge del projecte de millora de l'espai de l'antiga escola Sant Bernat

Pel que fa al camp de futbol que hi ha al recinte, es farà una reforma integral per millorar-hi el paviment i les porteries. A la zona nord-oest del camp, on es farà l’enderroc dels dos edificis de l’antiga escola, s’habilitarà una zona de pícnic amb pèrgoles que donin ombra i així aconseguir un espai més confortable. En aquesta plataforma, situada a la cruïlla del carrer de Jaume Balmes i de Sant Vicenç de Paül, es crearà un refugi climàtic, amb fonts lúdiques amb llums LED de color, que donaran un valor afegit a aquesta nova àrea recreativa.

Imatge del projecte de millora de l'espai de l'antiga escola Sant Bernat

 

Imatge del projecte de millora de l'espai de l'antiga escola Sant Bernat

També hi haurà una àrea verda, un pati i un escenari per a activitats lúdiques i culturals, ubicat a la zona oest del camp de futbol. Amb aquest escenari es pretén dotar d’un nou espai on realitzar activitats com festivals, fires i esdeveniments culturals i escolars. L’escenari es farà amb un disseny format amb un conjunt de volums de diferents mides, amb estructura de formigó armat, que donarà una imatge moderna i, alhora, serà resistent i no necessitarà de molt manteniment.

Finalment, la zona est, on actualment hi ha una àrea verda que es troba sense gaire manteniment, s’adequarà per a hort urbà.

De tot el conjunt, únicament es mantindran els edificis de l’Escola Municipal d’Adults i l’espai per a entitats, i també la zona d’horts municipals, que s’ampliarà.

Aquest projecte es tracta d’una primera actuació de recuperació d’un espai abandonat, que ha estat requalificat pel Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) en vigor i que en el futur ha de permetre desenvolupar nous equipaments que dinamitzin el barri de Sant Bernat. De fet, l’actuació forma part del projecte de regeneració de Sant Bernat inclòs en la memòria en què l’Ajuntament va definir el barri com a àrea de rehabilitació residencial prioritària i que va permetre obtenir la preassignació d’1,6 milions d’euros per fer millores en els edificis d’habitatges i actuacions en l’espai públic.