30/06/20

El projecte TEU enguany marcat per l'aturada de les pràctiques el mes de març per la crisi sanitària del coronavirus

Els 19 joves de 3r i 4t d'ESO inscrits al projecte TEU enguany només han pogut fer pràctiques de l'octubre al març, fins a l'esclat de l'estat d'alarma com a conseqüència de la crisi sanitària. L'alumnat ja ha rebut telemàticament els diplomes acreditatius de la seva participació al projecte ja que enguany no s'ha pogut celebrar el tradicional acte de cloenda.

Image
El projecte TEU enguany marcat per l'aturada de les pràctiques el mes de març per la crisi sanitària del coronavirus

 

La crisi sanitària del coronavirus també ha afectat al projecte TEU de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ja que va quedar aturat el mes de març amb l'estat d'alarma i les mesures de confinament de la població. Enguany, la dotzena edició, han participat al projecte un total de 19 joves dels instituts Creu de Saba i Daniel Blanxart i de les escoles Povill i les Escolàpies.  L'alumnat participant al projecte TEU aquest curs 2019-2020 ja ha obtingut el seu diploma acreditatiu d'haver participat al projecte durant el lliurament de notes de l'alumnat (de manera telemàtica o presencial). Els 19 joves del projecte TEU d'enguany han fet pràctiques des del mes d'octubre passat fins el març a 7 empreses, 7 centres educatius (des de llars d'infants, centres d'educació infantil i primària) i 2 departaments de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat. 

El repte principal per al proper curs serà veure si es pot donar continuïtat al projecte, amb més de 10 anys d'antiguitat, com a conseqüència de la situació sanitària actual. La voluntat de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat és mantenir-lo actiu i que la línia de treball en xarxa entre els centres educatius, els serveis, els departaments municipals i les empreses del municipi continuï per tal de posar en valor que l'educació es pot produir a diferents espais i moments de la vida. 

La valoració per part de les coordinacions dels centres escolars així com del Departament d'Ensenyament ha estat positiva, ja que s'ha vist un increment de participació de l'alumnat en el projecte i la resposta pel que fa a empreses externes també ha estat positiva. El projecte TEU és una iniciativa de l’Ajuntament i els centres educatius d’Olesa que permet desenvolupar una diversificació curricular amb l’alumnat proporcionant-los un entorn educatiu ajustat als seus interessos i necessitats, afavorint la seva motivació per continuar la seva formació. El programa possibilita que diferents alumnes de 3r i 4t d'ESO desenvolupin algunes hores del seu horari lectiu fora del centre.

El Projecte TEU va néixer el curs 2008-2009 i és possible gràcies a un conveni de col·laboració que l’Ajuntament d’Olesa va signar amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Enguany els serveis municipals i empreses que hi participen són els següents: escola bressol Roda Roda, llars d'infants Taitom i Baldufa, escola Mare de Déu de la Muntanya, escola Puigventós, escola Josep Ferrà i Esteva, escola Povill, perruqueria Daniel Alcaraz i perruqueria Lali, Autos Shemar, Eurotaller REMM, Talleres Colon, Veterinària Parc Olesa, Noa-Vero Moda, Olesa Ràdio i el departament d'Esports de l'Ajuntament.