17/01/22

L'Ajuntament organitza un curs gratuït per ajudar als pares i mares a gestionar les seves emocions

Ser mares o pares no es una tasca senzilla o simple. Pot suposar un important repte, amb moments positius i especials, però també molts altres que són veritables desafiaments a la capacitat de resposta a l'estrès o situacions problemàtiques. Per ajudar a gestionar-ho, l'Ajuntament d'Olesa organitza el curs "Compassiva-ment", tots els dimecres a les 18h, des del 26 de gener fins el 16 de març.

Image
Cartell del curs "T'hi apuntes perquè ho dic jo i punt" amb les dades i la manera de fer inscripció

La conciliació treball-llar, els límits personals a l'hora de tenir cura, les responsabilitats, la càrrega mental, les llistes de l'escola, les auto-exigències i autocrítiques, etc., poden ser diferents focus de estrès i de desregulació o desequilibri amb les emocions de pares i mares.

Comprendre com funciona la ment, les emocions i comptar amb recursos pràctics per poder regular-la i poder aplicar-los pot ser una gran ajuda tant per a pares i mares com pels fills i filles. Per ajudar a equilibrar les emocions i augmentar el benestar social, el departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa ha organitzat el curs “Compassiva-ment” (Entrenament en la Ment Compassiva).

Aquest programa integra el mindfulness, la psicologia evolutiva, la neurociència interpersonal i l’investigació científica sobre la compassió. Actualment aquest programa s'utilitza a nivell internacional en hospitals, presons, escoles, grups de pares i mares i empreses.

El curs gratuït que organitza el departament de Salut de l’Ajuntament d’Olesa s’adreça a mares i pares i consta de 8 sessions de dues hores i mitja de durada. Els participants aprendran a tenir un grau major equilibri emocional i cognitiu per augmentar el seu benestar, millorar el seu estat anímic,  la seva salut mental i disminuir l'ansietat.

L’encarregat d’impartir les sessions és Àlvaro Ponce, doctor en Psicologia Social i Màster en Psicoteràpia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que treballa com a psicòleg general sanitari, supervisor, instructor, formador i investigador en l’Associació Conexus.

La formació començarà el 26 de gener fins el 16 de març. S’impartirà els dimecres de 18.00 h a 20.00 h al Saló de plens de l'Ajuntament. Les persones interessades han de fer inscripció prèvia a la plataforma Vivetix.com, abans del 24 de gener.