05/08/20

El Departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha estat cabdal a l’hora d'articular els canals d'atenció a la ciutadania i a les entitats davant l'impacte de la Covid-19. Sobretot per la gestió del voluntariat que, entre al

El decret llei preveu un règim sancionador dur amb tres tipus d'infraccions: lleus, greus i molt greus. Es considera infracció greu o molt greu no complir els horaris i aforaments

Image
El Departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha estat cabdal a l’hora d'articular els canals d'atenció a la ciutadania i a les entitats davant l'impacte de la Covid-19. Sobretot per la gestió del voluntariat que, entre altres tasques, ha cosit mascaretes i ha atés a la gent gran. Els esforços han estat centrats en la posada en marxa del voluntariat, la canalització i seguiment de les necessitats, així com dels oferiments amb la plataforma DECIDIM Olesa.     Durant l’estat d

 

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts un règim sancionador per als qui incompleixin les mesures sanitàries implementades per combatre la Covid-19. Les multes aniran des dels 100 als 600.000 euros en funció de si la falta es considera lleu, greu o molt greu.

El decret llei aprovat pel Govern estableix les multes per castigar els que se saltin les mesures de prevenció i de contenció sanitàries que es dictin contra la Covid-19. El decret de l'executiu català preveu tres tipus d'infraccions (lleus, greus i molt greus) que es detallen en el text elaborat pel Govern amb les pertinents sancions per l'incompliment de les mesures per evitar el contagi del coronavirus.

A partir d'ara, es consideraran infraccions greus o molt greus tant l'incompliment dels límits d'aforament de seguretat establerts pels espais tancats o a l'aire lliure, com els horaris d'obertura i tancament per als diferents tipus d'establiments i activitats. Les multes per les infraccions greus oscil·laran entre els 3.001 i els 60.000 euros.

Es considerarà infracció molt greu, per exemple, la celebració d'actes o activitats que hagin estat expressament prohibits o suspesos per les autoritats pertinents pel risc que suposen per a la salut de la població. En aquest cas, les accions tipificades com a molt greus comportaran multes d'entre 60.001 i 600.000 euros.

Entre les infraccions lleus recollides en el decret llei del Govern està l'incompliment de l'obligació de l'ús de la mascareta o el seu ús inadequat, sancionable amb una multa de 100 euros, així com altres vulneracions de les mesures contra la Covid-19, amb sancions que poden arribar als 3.000 euros.

L'administració de la Generalitat, en l'àmbit de les seves competències, i els ajuntaments seran els encarregats d'exercir les funcions de vigilància, inspecció i control del previst en aquest decret llei. Les sancions les podran aplicar a través dels Mossos i de les policies municipals.

Precisament, encara que la situació de la pandèmia a Olesa de Montserrat es manté estable, la preocupació de l’Ajuntament en les darreres setmanes ha estat conscienciar la població de les mesures de protecció per evitar contagis. Sobretot, afirmava l’alcalde d'Olesa, Miquel Riera, entre aquells col·lectius “que no s’ho prenen tan seriosament”. El missatge sobre el qual vol insistir l’Ajuntament és clar: responsabilitat i solidaritat, alhora que vetllar per reduir el nombre de contactes, per reduir també les probabilitats de contagi.