23/01/24

L'Ajuntament promou la restauració de patrimoni local amb una nova edició del curs de restauració

Torna una nova edició del taller de restauració de patrimoni a la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis que organitza la regidoria de Patrimoni. Un curs totalment subvencionat.

Image
Cartell del taller de restauració de patrimoni 2024

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, a través de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis, presenta una nova edició dels cursos de restauració de patrimoni. Aquest curs gratuït es va iniciar el dijous 18 de gener i encara té les inscripcions obertes. Els tallers, que gaudeixen d'una gran acceptació any rere any, representen una oportunitat única per als ciutadans d'Olesa de Montserrat d'aprendre tècniques de restauració de patrimoni sota la guia d'experts en el camp.

El curs té l'objectiu de restaurar peces del patrimoni olesà que requereixen atenció i cura. Des de mobles fins a eines antigues de camp, els participants tenen l'oportunitat de posar en pràctica tècniques de neteja, desinfecció i restauració de fusta i altres materials. El director de l'Escola d'Arts i Oficis, Joan Jorquera, expressa el seu entusiasme pel projecte: "Poder fer cursos com aquests és una alegria enorme. És un honor i un orgull que l'Ajuntament compti amb Arts i Oficis per a una tasca tan important com és la restauració patrimoni olesà".

Audio file

El curs està plantejat tant per a gent amb experiència prèvia com per a persones que es vulguin iniciar. Montse Esparbé, professora de restauració, explica que "s'aprendrà des de l'anàlisi d'una peça fins a saber aplicar els tractaments corresponents per a la seva restauració". Totes les peces restaurades es reparteixen entre els edificis municipals per ser exposades. Com comenta Jorquera, "la major part han acabat i acabaran al Centre Cultural de Cal Puigjaner".

Audio file

Les persones interessades han d'anar a l'Escola per inscriure's. El curs, que té una estructura de blocs trimestrals, es realitza tots els dijous de 5 a 7 de la tarda a les instal·lacions de l'Escola. El compromís dels participants és fonamental, ja que la demanda d'aquests cursos és elevada. L'Escola d'Arts i Oficis manté una llista d'espera per a aquells interessats que no poden accedir al curs en el moment de la seva inscripció, assegurant així que la participació sigui tan àmplia com sigui possible.