10/05/21

Comencen les preinscripcions a les llars d'infants per al curs vinent

Des d'avui i fins el 21 de maig es poden presentar les sol·licituds de preinscripció per sol·licitar una plaça a una llar d'infants. La sol·licitud s'ha de presentar al centre triat com a primera opció demanant cita prèvia.

Image
Comencen les preinscripcions a les llars d'infants per al curs vinent

El departament d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha publicat tota la informació referent al procés de preinscripció a les llars d'infants que comença aquest dilluns 10 de maig i s'allargarà fins el dia 21 d'aquest mes després de la celebració de les jornades de portes obertes. A Olesa, l'oferta de places de llar d'infants es distribueixen entre quatre centres: la llar d'infants pública Taitom, la llar d'infants pública La Baldufa, la llar d'infants Escolàpies i l'escola bressol Roda Roda. 

 

Pel que fa a l'oferta inicial de places per al curs 2021-2022,  en total s'oferten 188: 32 de P-0, 66 de P-1 i 90 de P-2. Per centres, la llar d'infants pública Taitom ofereix 8 places de P-0 en un grup, 22 places de P-1 repartides en dos grups i 23 places de P-2 també distribuïdes en dos grups. Pel que fa a la llar pública La Baldufa, també s'ofereixen 8 places de P-0 en un grup, 20 places de P-1 en dos grups i 27 de P-2 dividits en dos grups. La llar d'infants Escolàpies ofereix un grup de P-0 amb 8 places, 11 places en un únic grup a P-1 i 16 a P-2 també en un únic grup. L'escola bressol Roda- Roda ofereix a les famílies un grup de P-0 amb 8 places, dos grups de P-2 amb 13 places i 2 grups de P-2 amb 24 places. 

 

El procés de preinscripció s'ha de fer presencial al centre escollit en primera opció però demanant cita prèvia. Els criteris de prioritat generals són els següents:

 

  1. Si el fill o filla que opta a la plaça té germans o germanes que ja estan al centre sol·licitat, o si el pare, la mare o el tutor o la tutora legal hi treballen, s'obtenen 40 punts.
    La puntuació també s'aplica quan els germans estan escolaritzats en centres d'infantil o secundària adscrits al l'escola bressol o llar d'infants a la què es vol accedir.
  2. Proximitat geogràfica del domicili habitual o del lloc de treball del pare o la mare a l'escola: 
     
    • Quan el domicili habitual de la família es troba al municipi del centre escolar que es demana en primer lloc, se sumen 30 punts.
    • Quan la ubicació del lloc de feina del pare, la mare, el tutor o la tutora està dins del municipi del centre triat en primer lloc, se sumen 20 punts.
  3. Si la família percep la renda garantida de ciutadania, se sumen 10 punts. 
  4. Si algun membre de la família té una discapacitat, se sumen 10 punts.
    Quan el mateix infant, el pare o la mare, o bé algun germà o germana té una discapacitat igual o superior al 33 %.

A més a més, hi ha un criteri complementari que suma 15 punts addicionals en el cas de família monoparental o nombrosa. Tota la documentació acreditativa dels criteris de prioritat general i complementari s'ha d'adjuntar a la sol·licitud de preinscripció dins el període establert. Consulta tota la informació aquí. 

 

Pel que fa a l'assignació de places, un cop acabat el termini de preinscripció cada llar ordenarà les sol·licituds que ha rebut segons les seves puntuacions i les que hagin obtingut una puntuació més alta són les  que obtindran una plaça. Si hi ha un empat en la puntuació de diferents sol·licituds i no hi ha prou places al centre per a totes, s'aplica el criteri de prioritat complementari. Finalment, si aquest criteri no és suficient, les sol·licituds s'ordenen a partir d'un número obtingut per sorteig, tenint en compte el número que prèviament ha estat atorgat a la sol·licitud de manera aleatòria.

 

Per fer la sol·licitud de preinscripció cal presentar tota la documentació necessària per acreditar la identitat de les famílies sol·licitants i l'acompliment dels criteris de prioritat d'assignació de places:

  • Llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Quan l'alumne estigui en situació d'acolliment, el document que cal aportar és la resolució d'acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
  • DNI del pare, la mare o el tutor o la tutora de l'alumne. Si el sol·licitant és estranger, necessitarà la targeta de residència on consta el NIE o el passaport, i si és estranger d'un país membre de la Unió Europea li caldrà adjuntar el document d'identitat del país d'origen.

Els documents necessaris per acreditar els criteris de prioritat són els següents:

  • Per justificar el domicili habitual: un certificat o volant de convivència de l'alumne, on ha de constar l'adreça del domicili i acreditar que l'alumne viu com a mínim amb el pare o la mare que presenta la sol·licitud.
  • Per acreditar la proximitat del lloc de treball del pare, la mare o el tutor legal a l'escola. En el cas de les persones assalariades, és suficient si s'aporta el contracte laboral o un certificat emès per l'empresa. En el cas de ser treballadora o treballador autònom, s'haurà de presentar el model de l'Agència tributària 036 o 037, on es deixa constància del domicili en què es porta a terme l'activitat.
  • Per justificar la renda garantida de ciutadania. Aportació de documents com la certificació o la resolució emesa pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
  • Per acreditar que un membre de la unitat familiar té una discapacitat. Aquest supòsit inclou la discapacitat igual o superior al 33 % de l'alumne, del pare o la mare o d'algun germà o germana, i es valida mitjançant consultes interadministratives. Si no es pot validar o si es tracta d'una discapacitat reconeguda per altres comunitats autònomes, cal presentar el certificat o la targeta acreditativa de discapacitat que emet el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies o els organismes competents en altres comunitats autònomes. També es pot adjuntar el document que acrediti ser beneficiari o beneficiària d'una pensió d'incapacitat permanent de grau total o de gran invalidesa, o bé, quan sigui oportú, el corresponent certificat de les classes passives que tenen reconeguda una pensió de jubilació o retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat.
  • Per acreditar que l'alumne/a forma part d'una família nombrosa o monoparental. Aquesta informació es validarà mitjançant consultes interadministratives quan es faci la sol·licitud de preinscripció. Només quan no sigui possible validar-ho perquè es tracti de títols emesos per altres comunitats autònomes, caldrà presentar el carnet de família nombrosa o el de família monoparental.

Per demanar cita prèvia i formalitzar la sol·licitud:

 

LLAR D’INFANTS PÚBLICA TAITOM (municipal)
Av. Francesc Macià, 191

93 778 47 62 
olesa@cavallcartro.cat
www.cavallcartro.cat/escoles/llip-taitom
www.olesademontserrat.cat

 

LLAR D’INFANTS PÚBLICA LA BALDUFA (municipal)
C/ Conflent, s/n

93 744 84 11
olesa2@cavallcartro.cat
www.cavallcartro.cat/escoles/llip-la-baldufa
www.olesademontserrat.cat

 

LLAR D’INFANTS ESCOLÀPIES (privat subvencionat)
C/ Santa Paula Montal, 6

93 778 02 96
llarinfants@escolapiesolesa.org
https://escolapiesolesa.org/

  

ESCOLA BRESSOL RODA-RODA (privat subvencionat)
Av. Francesc Macià, 31

93 778 74 49
rodaroda@rodaroda.cat
www.rodaroda.cat