06/01/24

Els Reis d’Orient arriben a Olesa amb una cavalcada multitudinària

Infants emocionats per veure a Ses Majestats omplen els carrers d'Olesa en un cavalcada que va mantenir el seu recorregut tot i l'amenaça de pluja.

Image
Ses Majestats els Reis d'Orient reben la clau màgica 2024

Tot i les previsions de pluja, Olesa va viure un vespre màgic i festiu amb una cavalcada multitudinària que va rebre un any més a Ses Majestats els Reis d'Orient. Enguany, a part del recorregut tradicional, es va mantenir la disposició d’escenari en forma de creu a la plaça de Catalunya, perquè tothom estigués més a prop dels Reis. La novetat més destacada, però, va estar l'alta participació d'entitats olesanes i la creació dels espais "Som inclusió".

Com ja és tradició, els Reis van arribar a les 18 h a Olesa en un tren màgic, i van saludar la gentada aplegada a la plaça del Doctor Fleming des de les finestres de l'estació. Les carrosses van sortir de la plaça i van enfilar el carrer Pau Casals fins al Francesc Macià. D'allà, van continuar pels carrers d’Amadeu Paltor, de les Angelines, d’Anselm Clavé, Jacint Verdaguer, i van encarar l’avinguda de Francesc Macià. En aquest punt, entre Jacint Verdaguer i la plaça de l'Oli, les carrosses i comparses van disminuir el so en entrar al tram de "Som inclusió". Aquest nou espai estava reservat a infants amb diversitat física i psíquica que poden tenir problemes amb l'aglomeració de gent i els sons estridents. Per finalitzar, es va arribar a la plaça de Catalunya, on els olesans i olesanes els van donar la benvinguda. La gran cavalcada va estar seguida per centenars de persones al llarg de tot el recorregut.

La plaça de Catalunya va ser el punt final del recorregut. Al centre de la plaça es va ubicar un gran escenari amb quatre passarel·les on els Reis van poder moure-s'hi per estar més a prop del públic. Tot seguit l'alcalde d’Olesa, Jordi Parent, va adreçar unes paraules en nom dels olesans i olesanes “Majestats, ha estat un honor rebre-us a la nostra ciutat. Esperem que hagueu gaudit molt d’aquesta cavalcada que ha fet el poble d'Olesa i que hagin gaudit de veure la il·lusió en la cara de tots aquests nens i nenes que s'han portat tan bé", va dir.

El rei Melcior va saludar a totes les famílies que omplíem de gom a gom la plaça de Catalunya. “Estem molt contents de la gran rebuda que ens heu fet. Venim de molt lluny carregats de màgia, il·lusió i molt molts regals. Hem llegit totes les vostres cartes i sabem que us heu portat molt bé”. A continuació, el patget va fer acte de presència i l'alcalde va entregar a Ses Magestats la clau màgica que obre les portes de totes les llars del municipi. 

El rei Melcior ha rebut la clau i va demanar a tots els nens i nenes que, abans d'anar a dormir, posessin una mica de menjar i aigua al balcó o a la finestra per poder repartir regals durant tota la nit.

La comitiva reial va estar encapçalada pel foc de les torxes dels Diablots d'Olesa, seguits pels soldats romans de La Passió, una batucada de l'Escola Municipal de Música i un grup de carters reials. La primera carrossa va ser la del patge Viu-Viu, que la van seguir les Majorettes, els Gegants i la unitat mòbil d'Olesa Ràdio. A continuació es van poder veure les carrosses reials dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar. Les gimnastes del Club de Gimnàstica van acompanyar la carrossa de la Fada dels Xumets. La batucada dels Fogosons i el Drac Olivé van ser els encarregats d'obrir el pas a la carrossa carbonera. Per acabar, va tancar la cavalcada el camió amb els regals i un parell de cotxes amb temàtica nadalenca.

Aquest any, el Departament de Cultura i Festes a volgut potenciar la participació d'entitats locals. a part de les ja mencionades, també hi han participat l'Esbart Olesà, les AV de la Rambla-Eixample i de Ribes Blaves, El Casal, l'EFO, el Futbol Sala Olesa, l'AFA de les Escolàpies, l'Associació de Comerciants i l'Escola de Ball Alegria.

Tot i les amenaces de pluja, la cavalcada màgica ha transcorregut amb total normalitat, amb un ambient purament festiu i sense cap incident.