12/02/24

La caravana d’innovació digital farà parada a Olesa de Montserrat

La caravana d’innovació digital és una iniciativa de la Diputació de Barcelona per identificar bones pràctiques de les administracions locals. A Olesa de Montserrat el 14 de febrer es donarà a conèixer el projecte “Simplificació i digitalització dels expedients d’ajuts socials”.

Image
Caravana d'innovació digital a Olesa de Montserrat.

Cartell de l'acte "Caravana d'innovació digital" al seu pas per Olesa de Montserrat.

La caravana d’innovació digital és un projecte que la Diputació de Barcelona ha començat el gener de 2024 amb l’objectiu d’identificar i donar a conèixer entre la ciutadania bones pràctiques de les administracions locals a través de serveis digitals avançats i que tinguin una perspectiva d’aportació de valor social. El diputat d’Innovació Digital i Integritat Institucional de la Diputació de Barcelona, Antoni Vélez, ha destacat que les bones pràctiques que es recullen poden servir “d’inspiració per a la resta d’administracions locals”: 

Audio file

A la caravana d’innovació digital poden participar els ajuntaments de la província de Barcelona que hagin tirat endavant bones pràctiques relacionades amb els àmbits de serveis digitals, amb l’obertura de dades públiques i la transparència i també amb l’ús de big data i sensorització per millorar els serveis públics i útils en la planificació de prestació de serveis o en la definició de polítiques públiques. Vélez ha explicat que l’objectiu és mostrar a la ciutadania i posar en valor aquesta part “que no es veu” però que és “essencial per dur a terme qualsevol acció”: 

Audio file

La caravana d’innovació digital farà parada a Olesa de Montserrat el dimecres 14 de febrer a les 11 h. Consistirà en una sessió oberta a la ciutadania a la sala de plens de l’Ajuntament i que servirà per explicar el projecte “Simplificació i digitalització dels expedients d’ajuts socials”.

El projecte olesà “Simplificació i digitalització dels expedients d’ajuts socials” va sorgir de la necessitat de millorar la comunicació i la relació entre professionals  de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i les persones usuàries. L’objectiu principal ha estat implantar un procés administratiu més àgil i senzill per a la ciutadania. 

La cap tècnica del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Margarita Ruiz, ha destacat que aquest procés de simplificació va ser possible "gràcies al treball transversal" dels departaments d’Innovació, Serveis Socials, Intervenció, Tresoreria, Secretaria i l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). El nou procediment es va implantar el setembre de 2022 i va anar acompanyat de formació per a tots els professionals implicats i d’un període d’informació i d’acompanyament de les persones usuàries. 

La sessió anirà a càrrec de la gerent de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Mercè Roquer; la cap del Departament d’Innovació i Qualitat, Silvia Cocinero i la cap de Serveis Socials, Margarita Ruiz, que anirà acompanyada d'altres professionals del departament. L’encarregada de dinamitzar la sessió serà Meritxell Vargas. 

La caravana d’innovació digital disposa d’una pàgina web on es pot consultar totes les parades així com les iniciatives que es donen a conèixer per tal de compartir-les amb els municipis d’arreu del territori. De fet, la Diputació de Barcelona celebrarà el 27 de febrer la Jornada SeTDIBA al paranimf de l’Escola Industrial i que enguany dedicarà a l’ús de les tecnologies per crear valor social.